+34 933 094 274
info@ictineu.net

Baix Empordà CASC 2016

Durant el mes d’octubre del 2016, L’ICTINEU 3 va estar fent immersions en col•laboració amb el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (C.A.S.C), al Baix Empordà, utilitzant com a ports base el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols i el Port de Palamós, amb el suport del Museu de la Pesca, i de General Nàutic, de Palamós.

Baix Empordà CASC 2016 001

En total es van fer 22 immersions a profunditats d’entre 22 i 65 metres. L’ICTINEU 3 va ser durant 67 hores a l’aigua 32 de les quals submergit, i recorregué més de 30km lineals pel fons marí. Vint persones, pràcticament tots científics o professionals relacionats amb la gestió de la mar, han pogut fer immersions i participar a la campanya d’exploració.

 

Baix Empordà CASC 2016 002

Tres nous jaciments descoberts

Una de les tasques de l’ICTINEU 3 era la d’anar fent recorreguts submarins de prospecció a les zones i profunditats que els arqueòlegs consideraven més interessants, en les quals, l’ICTINEU 3 va ajudar a localitzar tres nous jaciments arqueològics de l’època romana, tots d’alt valor.

Destaquem un jaciment que, correspòn segurament a la primera meitat del segle I aC, pertanyent a la Roma imperial, del que se’n tenien notícies però en el que mai s’havien realitzat treballs arqueològics. Sembla que és un vaixell mercant d’uns quinze metres carregat amb entre 1.000 i 2.000 àmfores de salsa de peix “Garum”, i que es considera el vaixell d’aquest tipus més ben conservat de Catalunya.

Baix Empordà CASC 2016 003

Rècord mundial

Per aquest motiu, es va aprofitar l’ocasió per a fer un rècord mundial. Per primera vegada a la història un petit submarí científic, propulsat elèctricament i sense suport extern, ha pogut recórrer per sota l’aigua una distància de 12 km, la que separa el port de St. Feliu de Guíxols amb Palamós. Aquesta fita històrica ha estat possible gràcies a que l’ICTINEU 3 és un des submarins més avançats del mon.

CASC Baix Empordà Equip

Un vehicle molt eficient energèticament, amb unes formes hidrodinàmiques de gran eficiència, un pes i volum reduïts, i el millor sistema de bateries de liti del món que li donen entre 2 i 4 vegades més d’energia que els altres submarins i li permet recórrer més de deu vegades més de distància. Tot i fer la travessa amb els quatre motors a màxima potència i els llums encesos durant tot el trajecte, l’ICTINEU 3 va utilitzar tan sols el 45% de les bateries.