+34 933 094 274
info@ictineu.net

Un any més, presents al congrés internacional de tecnologia submarina

Un any més, Ictineu Submarins hem estat presents al congrés internacional de tecnologia submarina, Underwater Intervention 2014, que es va celebrar de nou a Nova Orleans (Estats Units), els dies 11, 12 i 13 de febrer, punt de trobada anual de fabricants, operadors i usuaris de submarins civils.

El primer dia d’aquesta edició vàrem presentar davant de l’audiència especialitzada els resultats del procés final de construcció de l’ICTINEU 3, finalitzat l’octubre de 2013, i de les primeres proves sota l’aigua, realitzades el desembre de 2013. Des d’Ictineu Submarins ens sentim orgullosos per l’alt interès i respecte entre la comunitat cap al submarí ICTINEU 3.

L’estada a Nova Orleans també ha servit per engegar vies d’acords empresarials amb empreses americanes del sector de la tecnologia submarina, i per visitar empreses de gran pes al sector com Oceaneering (Los Ángeles), una de les principals companyies globals de serveis de tecnologia submarina.

La comunitat internacional va voler homenatjar el submarí de grans profunditats Alvin, gestionat per la prestigiosa institució oceanogràfica Woods Hole Oceanographic Institution, en el 50è aniversari d’aquest submarí de referència, actualment capacitat per baixar fins a 6500 metres de profunditat amb tres tripulants. L’Alvin és un vehicle important per la quantitat de descobriments científics que ha realitzat després de 4.400 immersions, com ara les fumeroles hidrotermals que acullen ecosistemes resistents a molt altes pressions i que estan adaptats a la falta de llum solar. Com a anècdota rellevant, vam poder gaudir de la presència del mateix submarí que, a bord del seu vaixell de suport Atlantis, va arribar fins a Nova Orleans, aigües amunt del Mississipi.

sylvia_Earle

Per últim, a aquest Underwater Intervention hem tingut el plaer de compartir una estona amb la Dra. Sylvia Earle, reconeguda oceanògrafa i exploradora de National Geographic. Batejada com a “Her Deepness”, als seus 79 anys és la Jacques Costeau del moment, fent divulgació de la preservació dels mars i oceans i el seu estudi. Earle, que és una apassionada dels submarins -al llarg de la seva vida ha fet moltes immersions amb submarins i també amb escafandres rigides- es va mostrar molt interessada en l’ICTINEU 3.