+34 933 094 274
info@ictineu.net

15, 16 i 17 de gener 2013 – (Resum posterior) Underwater Intervention, congrés internacional de tecnologia marina (Nova Orleans, EUA)

Al recent congrés internacional Underwater Intervention 2013, l’equip de l’ICITNEU 3 hem presentat les seves bateries d’ió-liti-polímer desenvolupades durant els últims 5 anys i que són les primeres d’aquest tipus en tot el món certificades i tolerants a la pressió. Aquestes bateries, que contenen 4 vegades més d’energia per pes i volum que les normals d’àcid plom, són compactes, funcionen sota l’aigua fins a altes profunditats i s’han convertit en les primeres a oferir una gran capacitat energètica (més de 10 KW/h) en aquest context. La presentació internacional en primícia ha tingut un gran èxit entre els assistents experts en tecnologia submarina. En concret, l’audiència de Nova Orleans ha elogiat la quantitat i qualitat de tests que s’han realitzat per verificar la viabilitat i seguretat de les bateries, l’anàlisi de riscos i el procediment en el seu disseny. D’aquesta manera, l’empresa catalana ICTINEU Submarins ha estat la primera a nivell mundial en tenir un producte acabat d’aquestes característiques, comercialitzable, fiable, segur i certificat per a submarins tripulats, que també es pot aplicar a altres tipus de vehicles i plataformes submarines. Tant les bateries com el propi submarí ICTINEU 3 han aixecat moltes expectatives i interès per part de tots els participants, amb possibilitats de negoci a nivell internacional. En aquest sentit, algunes empreses i institucions ja s’han interessat pel sistema de bateries desenvolupat per ICTINEU Submarins per aplicar-lo a altres vehicles. underwater4 underwater1 underwater3 underwater2